@frankahummels Gouden gozer!
Joppie Saus
Joppiesaus is een heerlijke saus voor over patat, als dipsaus en over vlees.
Heel makkelijk te maken in de blender







Ingrediënten
Voor 8 personen ()
Recept
- 10 stuk(s) zilveruitjes
- 1 stuk(s) ei
- 1 stuk(s) ui
- 1 eetlepel (s) citroensap
- 2 eetlepel (s) curry
- 1 dL olijfolie
- 1 beetje zout naar smaak
- 2 theelepel (s) mosterd
- 2 theelepel (s) kerrie
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Joppie Saus Werkwijze
- Snijd de zilveruitjes en de ui klein.
- Zorg dat de ei op kamertemperatuur is (in het geval je deze bewaard in de koelkast. Als deze koud in de saus gaat, dan is de kans groot dat de saus gaat schiften)
- Doe de ei, citroensap, mosterd, curry en kerrie in de blender.
- Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder komen te staan.
- Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens uw blender op stand 1 zetten en de rest van de olie al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven) - Blender even uitzetten en de ui , zout en zilveruitjes toevoegen.
Pureer dit nog even kort.
Joppiesaus is klaar! Eruit halen met een spatel en bewaren in een schone pot.