Tomaten Kruidenboter

Kruidenboter, wie is er niet dol op?
In deze versie zit naast basilicum en knoflook ook nog zongedroogde tomaten.
Natuurlijk kan je deze helemaal aanpassen naar eigen smaak.
Zelf doe ik er nog meer knoflook bij omdat ik daar dol op ben.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 2m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 250 gram roomboter
  • 15 stuk(s) zongedroogde tomaten
  • 1 handvol (s) basilicumblaadjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 stuk(s) knoflookbol (hele)

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Tomaten Kruidenboter Werkwijze

  1. Snij de zongedroogde tomaten een keer door.
  2. Was de basilicum.

    Verwijder de velletjes van de knoflook.

    Laat daarna de boter smelten in de magnetron of in een pannetje (in de pan na smelten meteen van de warmtebron halen, het mag natuurlijk niet bruin worden)
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en mix fijn.
    Je kan zelf bepalen hoe fijn je het wil. (hoe langer; hoe fijner gemalen natuurlijk)
  4. Giet het botermengsel op het folie en help mee met de spatel.
  5. Maak er een rolletje van en stop de kruidenboter in de vriezer.
  6. Heel belangrijk; was meteen uw  blender bekerbeker goed schoon!
  7. Wanneer je zin hebt in  lekkere tomatenkruidenboter dan snij een stuk af en laat deze even ontdooien.
  8.  
  9.  
  10.  
  11.  
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer