Koriander Chutney
Een lekkere chutney uit India; wordt vaak gegeten met papadums.
Als smaakmaker voor uw belegde broodjes is het ook overheerlijk.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 2 tenen knoflook (schil er aan laten)
- 1 scheutje olie
- 1 bosje koriander
- 1 stuk(s) groene chilipeper
- 1 eetlepel (s) geraspte gember
- 1 stuk(s) citroen
- 0.5 theelepel (s) mosterdzaad
- 0.5 theelepel komijnzaad
- 1 beetje zout (naar smaak)
- 60 mL water
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Koriander Chutney Werkwijze
- Giet een scheutje olie in een bakpan en laat de pan heet worden.
Doe de 2 knoflooktenen er in; maar laat het velletje erom.
Kort roerbakken, dan de knoflook uit de pan halen en af laten koelen. - De pan weer verwarmen en nu heel kort de komijn en mosterdzaad roosteren/bakken.
(hoeft maar heel kort) - Doe de komijn en mosterdzaad in uw blender.
- Haal het velletje van de knoflook en doe deze ook in uw blender.
- Snij de citroen door midden en verwijder eventuele pitjes.
Knijp het sap eruit boven uw blender mengbeker.
Voeg geraspte gember en scheutje water toe. - De koriander goed wassen en grof door snijden.
(steeltjes kunt u ook gebruiken. Het wordt toch fijngemalen) - Snij de chilipeper fijn en voeg toe in de blender.
- Druk voordat u de blender aanzet met een spatel alles goed naar beneden.
Pureer helemaal fijn.
(Eventueel de blender tussendoor nog een keer uitzetten om met de spatel alles naar beneden drukken)
Blender Workshop