Aalbessen Coulis
Heerlijke saus over bijvoorbeeld: Pudding, Roomijs, Kwarktaart, Pannenkoeken en cake.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 500 gram aalbessen
- 100 gram suiker
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 dL water
- 4 eetlepel (s) water voor in de pan
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Aalbessen Coulis Werkwijze
- Was de aalbessen goed schoon en haal de bessen van de takjes af. (eraf roetsen :-))
- Doe de bessen in de blender en knijp het sap uit de citroen boven uw blender mengbeker.
- Mix dit helemaal fijn in ongeveer 10 seconden.
- De aalbessen door een zeef halen zodat er een heldere saus ontstaat.
Voorzichtig met een spatel aandrukken niet roeren. - Doe de 4 eetlepels water in een klein pannetje op laag vuur.
Smelt hier in het suiker.
Als het net begint te karameliseren. (lichtbruin begint te kleuren) de aalbessensaus toevoegen in de pan. - Even op middelhoog vuur tot het zacht gaat koken.
Daarna vuur laag zetten en nog een minuut of drie laten pruttelen. - Als u de saus warm wilt serveren kunt u het au bain-marie warm houden.
Anders laten afkoelen en in koelkast bewaren.
Blender Workshop