Groene Kruiden Knoflook Boter

Lekker smeren met eigengemaakte knoflookboter.

 

 

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Bijgerechten  - 
Klaar in: 3m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 30 gram bieslook
  • 40 gram peterselie
  • 2 stuk(s) knoflooktenen
  • 1 theelepel (s) zout
  • 125 gram zachte roomboter
  • 1 eetlepel (s) citroensap
  • 1 stuk(s) verder nodig spatel en folie

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Groene Kruiden Knoflook Boter Werkwijze

  1. Snijd de bieslook en peterselie  grof in stukken.
  2. Haal de knoflook door de knoflookpers.

    Laat daarna de boter smelten in de magnetron of in een pannetje (niet helemaal laten smelten)
  3. Doe alle ingrediënten in de blender en mix dit een aantal keer met de momentschakelaar.
    (tot alles goed vermengd is)
  4. Giet het botermengsel op het folie en help mee met de spatel.
    Maak er een rolletje van en stop de kruidenboter in de vriezer.
    Was meteen uw beker goed af!

  5. Na 30 minuten in de vriezer is de groene kruidenboter hard geworden en kan dan bewaard blijven in de koelkast.
    Of natuurlijk meteen lekker opgegeten worden!

  6. Schoonmaaktip: U kunt de beker voor de helft vullen met warm water en een druppeltje afwasmiddel.Zet de blender dan nog een paar seconden aan. Dan wast de blender zichzelf schoon. (veel schuim, dat wel)
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer