Arroz Verde
Arroz Verde is Mexicaanse groene rijst.
Serveren met vleesgerechten, vis of groenten.
Moeilijkheidsgraad


Kosten









Blender Workshop
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 1 bosje peterselie
- 2 stuk(s) groene paprika
- 1 blikje doperwten
- 0.5 liter(s) bouillon (groentebouillon of rund)
- 1 stuk(s) ui
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 scheutjes olijfolie
- 1 naar smaak zout
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Arroz Verde Werkwijze
- Snij de paprika in kleine stukken en snipper de ui.
- Doe de bouillon in de blender en voeg peterselie, paprika en doperwten toe.
Pureer dit helemaal fijn. - Verhit een scheutje olie in de pan en bak hierin de rijst. (glazig.)
- Voeg ui en knoflook toe en bak deze even mee.
- Giet het groene bouillon mengsel uit de blender toe aan de pan rijst en breng aan de kook.
- Als het kookt zet u het vuur laag en laat het met deksel op pan nog 30 minuten zachtjes koken.
- Als de bouillon verdampt is en geabsorbeerd (en de rijst gaar is) is het klaar.
Blender Workshop