@paulsonoy thanks! ☺Ik zal t van de week aanpassen. #ole
Romesco Mayonaise
Hele smaakvolle Italiaanse mayonaise die heerlijk is op belegde broodjes, hamburgers, patat, als dipsaus, over alles wat gegrild is.
Eigenlijk dus een lekkere smaakmaker die overal bij past.







Ingrediënten
Voor 10 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) knoflooktenen
- 1 scheutje olijfolie
- 1 handvol (s) witte amandelen (zonder vel,)
- 2 stuk(s) rode paprika
- 1 stuk(s) ui
- 100 gram gepelde tomaten
- 0.5 stuk(s) sinaasappel
- 1 beetje zout en peper naar smaak
- 1 stuk(s) ei
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel (s) suiker
- 0.5 stuk(s) citroen
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Romesco Mayonaise Werkwijze
- Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
Anders gaat uw mayonaise schiften. - Vervolgens doet u het ei, zout suiker en peper in de blender.
Knijp het sap uit de sinaasappel en uit de citroen. - Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)
Wenst u meer mayonaise of mayonaise die lichter verteerbaar is, dan kunt u kwark of yoghurt toevoegen. - Verwijder de kop en kont van de paprika en de zaadlijsten en snij de paprika in kleine stukken.
Snipper de ui, snij de knoflook fijn. - Doe de paprika, ui en knoflook bij de mayonaise in de blender.
Voeg de gepelde tomaten toe.
Pureer dit nog even.
Hoe langer je mixt des te fijner de structuur. Dus kijk wat je zelf prettig vind.