He, het is nog steeds beetje koud buiten. Even opwarmen aan een heerlijke soep. #Recept Romige Kippensoep met Water… https://t.co/Y08s8rkOZ0
Tomaten Mayonaise
Dit zit tussen een mayonaise en een tapenade in.
Super lekker dus!
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 3 eetlepel (s) zongedroogde tomaten
- 1 stuk(s) ei
- 1 theelepel mosterd
- 1 beetje zout en peper naar smaak
- 1 theelepel suiker
- 1 beetje olie (1/8ste tot 1/4 liter
- 1 eetlepel (s) citroensap
Voedingswaarde
(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)Tomaten Mayonaise Werkwijze
- Alle ingrediënten eerst een uur op kamertemperatuur brengen.
Dit is belangrijk want anders gaat uw mayonaise schiften. - Vervolgens doet u het ei (dooier en wit) citroensap of azijn, zout suiker en peper in de blender.
Voeg net zoveel olie toe tot de messen net onder staan.
Doe de deksel erop en meng dit vervolgens met de momentschakelaar.
Vervolgens op stand 1 zetten en de rest van de olie;
al gietend toevoegen tot de mayonaise verzadigd is.
(dit merkt u doordat de overtollige olie op de mayonaise blijft drijven)- Blender uitzetten en de zongedroogde tomaten toevoegen.
Nog heel even pureren tot de tomaten lekker fijn gemalen zijn. - Met een spatel eruit halen.