Kip met Macaroni voor Baby https://t.co/sntvB7Rtrx
Courgettesoep met Kervel en Roomkaas
Van zo'n lekkere soep krijg je nooit genoeg!
Met de hulp van een blender is het snel te maken.
Ingrediënten
Voor 4 personen ()
Recept
- 2 stuk(s) courgette
- 3 stuk(s) knoflooktenen
- 1 stuk(s) ui
- 2 eetlepel (s) kervel
- 1 stuk(s) kruiden roomkaas
- 1 liter(s) bouillon (kruiden of rund)
- 1 scheutje olie (zonnebloem, kokosolie of olijfolie)
Voedingswaarde
(dieet, vegetarisch, glutenvrij)Courgettesoep met Kervel en Roomkaas Werkwijze
- Maak een liter bouillon warm.
- Snipper vervolgens de ui en snij de knoflook fijn.
- Snij de courgette in stukken.
- Verhit een beetje olie in de pan en als deze heet is doe je de knoflook , courgette en ui erin.
Hou in beweging, dus roeren. - Voeg nu fijngesneden kervel toe en roerbak dit heel kort mee.
- Doe de knoflook, ui, courgette de kervel in de blender mengbeker.
- Voeg een kwart liter bouillon toe. (dus niet alle bouillon!!)
Voeg ook de kruidenroomkaas toe.
Doe de deksel op de blender en pureer alles helemaal fijn. - Giet de inhoud van de blender bij de overige bouillon en klaar is de soep!