Mais Pompoensoep

Heerlijk geurende soep!
Voor de liefhebber van pompoensoep zeker een aanrader.
Door de zoete mais komt de smaak van de pompoen nog beter tot zijn recht.
En de nodige knoflooktenen maken het helemaal af.
Echt een soep om van te genieten.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Soepen  - 
Klaar in: 3m  -  Bereidingstijd: 20m  - 

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 1 stuk(s) (fles)pompoen
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) blikje of pot mais (200gr)
  • 5 stuk(s) knoflooktenen
  • 1.5 stuk(s) bouillonblokje (groenten of rund)
  • 1.5 liter(s) kokend water
  • 1 beetje zout en peper naar smaak

Voedingswaarde

(dieet, vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Mais Pompoensoep Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  2. Snij de pompoen in blokjes.
  3. Verdeel de blokjes pompoen over een bakplaat, sprenkel ze met olijfolie en strooi er zout en peper over.
  4. Laat de pompoen ongeveer 20 minuten roosteren.
  5. Ondertussen snij de ui in stukken, haal de velletjes van de knoflook en plet de knoflook een keer.
  6. Giet een beetje olie in een pan en als deze heet is de knoflook en ui even roerbakken.
  7. Doe de knoflook en ui vervolgens in uw blender.
  8. Doe de pompoenblokjes in uw blender. (heeft u een kleine blender kan het in 2 keer)
  9. Voeg blik mais toe (+ het nat) en 2 dl kokend water toe.
  10. Deksel op de blender maar zorg dat stoom uit de gaatjes kan ontsnappen. (dus niet met de hand alles dichthouden, stoom moet eruit)
  11. Pureer alles helemaal fijn.
  12. Giet het in een pan en voeg het overige kokende water toe en roer nog een keer door.
    Laat een paar minuten zacht pruttelen en de soep is klaar.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer