Karnemelk Citroenijs

Heerlijk dessert voor op een zonnige dag.
Maar ook een super lekker in een klein glaasje tussen een diner met meerdere gangen.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Desserts  - 
Klaar in: 1m  -  Wachttijd: 2u

Ingrediënten

Voor 4 personen ()

Recept

  • 5 stuk(s) citroenen
  • 0.5 liter(s) karnemelk
  • 150 gram suiker
  • 1 scheutje water

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij)

Karnemelk Citroenijs Werkwijze

  1. Rasp van 1 citroen het gele van de schil. (biologische citroen)
  2. De overige citroenen schillen en door midden snijden.
    Verwijder eventuele pitjes.
  3. Giet een scheutje water in de blender, voeg citroenen en rasp toe en mix dit tot het heel fijngemalen is.
    Haal het sap door een zeef en druk aan met een spatel zodat al het sap overblijft.
  4. Giet het verkregen sap terug in uw blender.
    Voeg suiker en karnemelk toe en mix een paar seconden.
  5. Als u een ijsmachine heeft giet het mengsel in uw machine en draai er ijs van.
    Als u geen ijsmachine heeft giet het mengsel in een metalen of plastic bak en zet deze in uw vriezer.
    Ieder half uur het mengsel goed doorroeren.
    (dit voorkomt dat uw ijs gaat kristalliseren)
  6. Na ongeveer 2 uur is uw ijs gereed.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer