Rode Bessen Confituur

Vers gemaakte jam van aalbessen.
Door ze te malen in de blender scheelt het wat in de kooktijd.

Moeilijkheidsgraad Kosten
Blender Workshop

Categorie:  Overige Recepten  - 
Klaar in: 1m  -  Bereidingstijd: 18m  - 

Ingrediënten

Voor 10 personen ()

Recept

  • 1 kilo(s) aalbessen (rode bessen)
  • 1 dL water
  • 1 kilo(s) geleisuiker

Voedingswaarde

(vegetarisch, glutenvrij, lactose vrij)

Rode Bessen Confituur Werkwijze

  1. Was de aalbessen, rits ze van de steeltjes en doe ze in uw blender.
    (heeft u een kleine blender misschien in 2 x malen)
  2. Zet een pan met water en geleisuiker op en zorg dat het gaat koken. (ongeveer een minuut of 10 flink laten koken)
  3. Voeg een scheutje kraanwater toe.
    En pureer helemaal fijn.
  4. Giet de gepureerde aalbessen in de pan met het suikerwater.
    Goed door roeren zodat het goed gemengd is.
    (laat ongeveer 6 a 9 minuten meekoken) En met regelmaat roeren.
  5. Dan de pan van het vuur halen en laat het zo'n 10 minuten staan.
    Roer de confituur nog eens goed door voordat u het in steriele potjes overschept.
    De potten tot de rand vullen en meteen afsluiten en op zijn kop zetten.
    Wachten tot deze helemaal zijn afgekoeld en dan op een koele donkere plek bewaren.
    Als je de potjes weer open hebt gemaakt bewaren in de koelkast.
Blender Workshop

Social Media

Support

  • Contact
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Disclaimer